loginBejelentkezés / Regisztráció

Bárdos Szimpózium

Bárdos Szimpózium 2016.

Bárdos SzimpóziumA Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar 2016-ban is megrendezi szakmai találkozóját, a Bárdos Szimpóziumot. Az intézmény Bárdos Lajos Leánykara működésének 40. évfordulója alkalmából idén a rendezvény középpontjában e jubileum és a kórusmuzsika áll. Hangversenyekkel, előadásokkal, bemutató kóruspróbákkal kívánjuk segíteni az iskolai kórusok, valamint a felnőtt énekkarok munkáját, repertoárbővítését, a kórusvezetők továbbképzését.

bővebben


Felhívás a Bárdos Leánykar tagjainak

Kedves Kollégánk, egykori Énekes Társunk!

Negyven évvel ezelőtt, 1975 decemberében adta első hangversenyét Szesztay Zsolt tanár úr vezetésével a Bárdos Lajos Leánykar előde, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Debreceni Tagozatának Leánykara. Köszönjük, hogy Szesztay tanár úr vezetésével, kórusának tagjaként olyan színvonalat teremtettek, amelyre büszkén tekinthetnek vissza, mai utódaiknak pedig mindez olyan értékes hagyományt jelent, ami méltó folytatásra kötelez.

bővebben


Akkreditált továbbképzés a szolfézstanárok, ének-zene tanárok és karvezetők számára – a 2015. évi esemény összegzése

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara 2015-ben is megrendezte szakmai találkozóját, a Bárdos Szimpóziumot. A találkozó programja zenetudományi és zenepedagógiai előadásokat, bemutató tanításokat és hangversenyeket tartalmazott, valamint lehetőséget kínált a résztvevők tapasztalatcseréjére.

bővebben


 25 év – 25 előadás

Bárdos SzimpóziumokA Debreceni Egyetemi Kiadó gondozásában megjelent kötet válogatást kínál az eddig megrendezésre került Bárdos Szimpóziumok előadásaiból. A huszonöt előadás többségében nyomtatásban még meg nem jelent, a zenetörténet és kórusirodalom, a XX. századi magyar zeneélet és a zenepedagógia tárgyköreiből választott tanulmány.

Vissza