Balog József zongora mesterkurzusa

DSC_04022016. április 11-én Balog József zongoraművész tart mesterkurzust a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán.

Helyszín és időpont:

Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar
9-es terem
2016. április 11. (hétfő) 14-18 óra között

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A kurzus vezetője az ifjú zongoraművész generáció kimagasló alakja, Balog József zongoraművész. Balog József több hazai és nemzetközi versenyen nyert díjakat, amelyek kapcsán koncertezett Európában és Amerikában. Nagy sikerrel vett részt a mallorcai Chopin fesztiválon 1999-ben, a Tiszadobi Zongorafesztiválon 2003-ban és Oxana Yablonskaya nagyszabású Liszt mesterkurzusán Utrechtben 2004-ben. Számos felvételt készített a Magyar Rádió és Televízió számára. Első CD-felvétele Szalai Antal hegedűművésszel készült, amely 2003 nyarán jelent meg a Hungaroton kiadásában. Liszt-műveket tartalmazó Hungaricum című első szólólemeze 2004 novemberében jelent meg a Convention Budapest Classic gondozásában. A nemzetközi zenei életben is ismert és elismert zongoristájaként számon tartott művész díjai közül kiemelkedik a Bartók-Liszt Nemzetközi Zongoraverseny első helyezése, a lengyelországi Tansman Nemzetközi Zenei verseny nagydíja és különdíja.

Számos koncertet adott már szólistaként és kamarazenészként a világ 3 kontinensének több, mint 20 országában. Olyan nagyszerű koncerttermek fellépője volt , mint a Concertgebouw (Amszterdam), Chan Centre (Vancouver), Kensington Palace (London – Charles herceg jelenlétében), Művészetek Palotája (Budapest), Vredenburg Music Center (Utrecht), Musikhuset (Aarhus), antonini Kastély , Equinoxe (Chateauroux),  Arthur Rubinstein Philharmonic Hall (Lodz), Konzerthaus (Bécs), Teatre de la Monnaie (Brüssszel), Philharmonic Hall (Szentpétervár).

Játékát közvetítették Oroszország, Románia és Magyarország Rádió és Televízió állomásai, valamint Dánia, Hollandia legnagyobb klasszikus zenei rádióállomásai mellett az Európai Unió rádiója és a BBC rádió. A Holland televizió felkérésére felvételt készített Liszt: h-moll szonátájából (VPRO, 2005).

Az Aarhusi Szimfonikus Zenekar és az Israeli Kamarazenekar mellett fellépett Magyarország szinte összes vezető zenekarával, olyan nagyszerű karmesterek irányítása alatt, mint Kocsis Zoltán, Tamás Vető, Felix Carrasco, Deák András, Somos Csaba, Kocsár Balázs, Kovács László, Hollerung Gábor, Kesselyák Gergely, Gál Tamás. A standard zongorista repertoár mellett szívesen játszik ritkán játszott  szerzőktől, valamint Jazzt, saját átiratokat és kortárs zenét is. Hungaricum című bemutatkozó albuma 2005-ben elnyerte a „Liszt Grand Prix du Disque” nagydíjat. Balog József 2005-ben elnyerte a Fischer Annie ösztöndíjat.

Számos CD felvételt készített a Brillant Classics, a Hungaroton és  a Budapest Convention Classics gondozásában.